Nieuws
Biografie
Discografie
Contact
Foto's
Links

Gevoelens

Release-jaar: 2004
CD ‘Gevoelens’, 2004

Over de CD

De cd ‘Gevoelens’ is het directe gevolg van een benefietconcert in mei 2003. Het doel van dit concert was geld inzamelen voor de Stichting Helpende Politiehanden, teneinde een zogenaamde laparoscoop aan te kunnen schaffen voor het ziekenhuis in een arm deel van Roemenië.

De stichting Helpende Politiehanden bestaat uit hardwerkende politiemensen van het korps Zuid-Holland-Zuid dat allerlei projecten in Roemenië ondersteunt, te weten:

Mijns inziens is Roemenië een beetje een vergeten land waar nog volop hulp nodig is en waar mensen, anno de 21e eeuw, het nog steeds heel moeilijk hebben. Het doel sprak mij direct aan, dus dan is de keus snel gemaakt. Muziek maken is leuk, maar het is nog leuker als je het gekregen talent mag inzetten voor je medemens.

Arjan Dekkers en ik waren toch al van plan om een cd met Nederlandstalige ballads op te nemen en zagen hier de mogelijkheid om het nuttige met het aangename te combineren. De volledige opbrengst van deze cd gaat dan ook naar de stichting Helpende Politiehanden. Met het geld zal een aantal van de genoemde projecten in Roemenië worden ondersteund. Door de aankoop van de cd ‘Gevoelens’ geeft u direct steun aan deze vergeten groep mensen. Hartelijk dank daarvoor.
Muzikaal is deze cd bedoeld als luister cd met ‘kleine’ liedjes in de Nederlandse taal en een liedje in de Surinaamse taal.
Er staat echter ook één titel bij die door Arjan speciaal is geschreven voor het doel in Roemenië, namelijk: ‘Een helpende hand’. Aan dit lied heeft ook het politiemannenkoor Zuid-Holland-Zuid zijn medewerking verleend. Voor de rest zijn het zoals gezegd ballads en luisterliedje met thema‘s van alledag (liefde, geluk, twijfel, dood, gevoel, vrijheid, enzovoort). Voor de variatie hebben we een tweetal up-tempo nummers toegevoegd, een eigen gitaarsolo door Marcel la Haye, René Kolsters met zijn song ‘Nacht zonder dak’ en zing ik een duet met Louise Runtu. Degenen die mij kennen zijn van mij gewend dat ik als bas-bariton ‘groot’ en ‘klassiek’ m?n liederen ten gehore breng. Ik heb voor deze cd echter de liederen ‘klein’ ingezongen om de gevoelens extra te benadrukken.

Ik wil de mensen die deze cd mogelijk hebben gemaakt hartelijk danken voor hun spontane medewerking; Arjan, Martin, Marcel, Jan, Linda, Monique, Ad, Johan, René, Louise, Chris, Diederik, Martin en Ruud.

Track-overzicht

Noot: de previews en volledige tracks zijn allen in WMA-formaat en afspeelbaar met Windows Media Player (of een programma wat het WMF-formaat kan lezen).

1.  Het Zegt Zoveel
Preview (488 kB)

2.  Terug bij Mij
Preview (488 kB)

3.  Onbestemd Verlangen (gitaarsolo, Marcel la Haye)
Preview (494 kB)

4.  Dromen
Preview (494 kB)

5.  Helpende Hand
Preview (494 kB)   Volledig (2 MB)

6.  Kleine Grote Ziel
Preview (488 kB)

7.  >Is Dit Het Nou?
Preview (494 kB)

8.  Nacht Zonder Dak (gastoptreden Ren? Kolsters)
Preview (488 kB)

9.  Berceuse
Preview (488 kB)

10.  Nu of Nooit
Preview (482 kB)

11.  Emiel
Preview (482 kB)

12.  De Tijd Staat Nooit Stil (duet met Louise Runtu)
Preview (488 kB)

13.  Machteloos Gevoel
Preview (482 kB)

14.  Wat Wil Je Nou?
Preview (488 kB)

15.  Thuis
Preview (482 kB)

16.  Faja Lobi (Vurige Liefde)
Preview (482 kB)